1 av 2
Inte så...
2 av 2
...utan så!

Du sköna nya värld ...

00.03 Försöker lugna premiärnerverna genom att byta till nymanglade lakan. De luktar äppelsköljmedel. Undra hur Haffa skulle lukta om programmet var ett sköljmedel? Snillen spekulerar kring midnatt ... Hm, kanske ett bra namn på ett framtida inslag i Haffa?

08:00 Vad ha på sig? Ja, ja - jag vet att jag jobbar på radion, men till premiären vill man ju vara fin. Jag kan ju byta om under varje låt, sådär lite schlagerfestival-aktigt! Fjäderboa vid avspark, kritstrecksrandig kostym under Ekot och vit rock lagom till ”Första hjälpen”? Dagens viktigaste accessoar är helt klart deodoranten. Extra strong.

10.15 Lagom till fredagsfikat avslöjar min erfarna radiopratarkollega Fredrik Lorenzoni hemligheten bakom sin framgång i etern: var glad!
Jag lyssnar och lär ...

12.15 Klev precis ut ur studio ett där störtsköna Johanna Iggsten sänder Lunchtid. Hon ville veta vad som händer i Haffa i eftermiddag.
Jag har dessvärre drabbats av en blackout och minns inte vad jag svarade, men jag tror att jag sa något om guldkonfettiregn. På lunchen måste jag alltså inhandla konfetti.

13.03 Tre timmar kvar nu, även om en kär kollega nästan lyckades lura i mig att det är dags redan om en ynka timme. Inget straff är hårt nog för sådana vilseledande uppgifter.

15.50 Nu går jag in i studion! Kul! Vi får väl se om jag kommer ut levande ... med jobbet i behåll...

17.40 Dagens gäst Patrik Kolar+melodica=hitvarning!

18.30
Jag lever! Helg! Tack! Vi hörs!

Just det - höll på att glömma:
Första raderna i flopplåten ”Alla kan”, som hamnade på delad sistaplats i skolans talangjakt 1994:

”Alla vi hör en slags musik - vacker, falsk och vanlig.
Vi har hört talas om djur.
Kanske en tjur?
Ja, just en tjur!”

För er som undrar: det har gått bra i livet för killen som trängdes på förlustpallen tillsammans med mig. Greklands nationalsång har emellertid inte återhämtat sig efter hans tolkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".