1 av 3
Inte årets bil, men den är blå!
2 av 3
Smycke för skalliga
3 av 3
Pappa? Nej, Koleragubben!

Sändningsdagbok 3 april

17.45 Nu äntligen vet vi - blå är den ultimata bilfärgen!

17.30 Motortjejen Marianne Sterner önskar sig en bil som snabbt kommer upp i fart. Men jacuzzi i baksätet är överkurs - hon monterar hellre en praktisk takbox.

17.20 Rallykarriären har Marianne lagt bakom sig. Hon har fullt upp med att recensera bilar och utse ”Årets bil”.
För den rallykörande sonens skull har hon emellertid hoppat in som kartläsare. Team Sterner vann, förstås.

17.15 Motorjournalisten Marianne Sterners intresse för bilar väcktes när hon deltog i bilorienteringar i Nyköping. Numer är folknöjet bilorientering ett minne blott, men Mariannes passion för bilar lever än.

16.40 Känner du igen honom? Sörmlands museum efterlyser på sin hemsida information om Koleragubben. Vet du något? Skicka ett mail till haffa@sr.se.

16.30 Knytnävar i brons och hårdekorationer för skalliga. Det kan man se på Eskilstuna konstmuseum, helt gratis. Utställningen ”8+8” visar konstsmycken av svenska och finska konstnärer.
Lyssnaren Jens undrar om det är mer okej för killar att klä sig i smycken om det kallas för konst. Svara Jens - skicka ett mail till haffa@sr.se.

16.20 Pernilla Pfriem från Vingåker är veckans frisörkorre i Haffa. I hennes salong ingår inte fjädrar i håret under påsken, men godis utlovas till alla kunder. Hm... det kanske är dags att byta frisör (även om det kan bli lite långt att pendla till Vingåker)?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".