sändningsdagbok 17 april

17.45 Berättelsen om Haffa är igång! Ella Niia har gett oss de första raderna och nu är det DU som lyssnar som bestämmer vad som ska hända med Haffa Snaffa med de lättsmälta kläderna.

Haffa Snaffa bor uppe i ensligaste fjällen.
Han tycker om att åka skidor i sina kläder av snö och mysa inne i sin nollgradiga igloo.
Men nu när solen börjar värma så hopar sig problemen för Haffa Snaffa. Snön under skidorna börjar smälta undan. Snön på kroppen likaså. Och snart är också bostaden ett minne blott!

Hur fortsätter berättelsen om Haffa Snaffa? Bör vi förbereda oss på en nakenchock?
Det vet bara du. Maila in några rader till haffa@sr.se, så får nästa veckas gäst i programmet knyta an där du slutar.
Om ditt bidrag vinner, så får du bestämma sista låten i nästa veckas Haffa. Välj med omsorg, de sista tonerna sätter stämningen för hela helgen!

17.30 ”Bures” betyder ”hej” på samiska.

17.25 Ella Niia trivs i Trosa, som påminner henne om Kirunafjällen där hon växte upp tillsammans med en samisk mamma och pappa.
Ella gick i nomadskola och fick därför redan som sjuåring klara sig långa tider utan sina föräldrar.

16.45
Vill du försättas i toscansk trans? Tillbringa söndagen i Mariefred, närmare bestämt Skottvångs grufva. Där blir det hemtrampat vin, smårätter och smäktande italienska ballader. Men jag undrar - blir det toscakaka?

16.25 Från barberare till barber ...-shop! Barbershop definieras enligt ett uppslagverk som ”musikgenre som härstammar från USA. Ensemblen brukar utgöras av en kvartett eller en liten fyrstämmig manskör som sjunger a cappella”.
Men Key town harmony som sjunger barbershop består av 60 kvinnor. En av dem, Annika Christensen, tittar förbi studion tillsammans med Lars Tull - ledare för orkester Astoria.
På lördag kan du höra och se både kören, orkestern och ett gäng dansare på Lokomotivet i Eskilstuna.

16.15 Carina Marosfalvi är inte bara frisör - hon är Haffas frisörkorre också! Carina har bott i Flen största delen av sitt liv och skulle gärna se fler invånare där. Bästa lockbetet är naturen, tror hon.
Lyssna på Carinas rapport genom att klicka på ”frisörkorren” i högerspalten.

15.00 Hm... Vi kanske måste locka med priser för att få dig och andra lyssnare att engagera er i berättelsen om Haffa?
Jag kom just på en icke-materiell belöning som ger vinnaren MAKT i ETERN! Nyfiken?

14.45 Vad är Haffa? Hur ser Haffa ut? Vad äter Haffa till frukost? Idag drar vi igång berättelsen om Haffa - en historia som alla gäster får bidra till. Men självklart ska du som lyssnar också vara med! Du bygger på gästernas meningar efter programmet. Lyssna idag så får du veta mer!