Berättelsen om Haffa

Haffa Snaffa bor uppe i ensligaste fjällen.
Han tycker om att åka skidor i sina kläder av snö och mysa inne i sin nollgradiga igloo.
Men nu när solen börjar värma så hopar sig problemen för Haffa Snaffa. Snön under skidorna börjar smälta undan. Snön på kroppen likaså. Och snart är också bostaden ett minne blott!
(Ella Niia, gäst i studion den 17 april)

Haffa Snaffa sitter i sitt allt slaskigare hus, i sina allt slaskigare kläder och funderar. Att köpa nya snöplagg löser ingenting - även den hårdast packade snö smälter ju förr eller senare i värmen ...
Nej, det finns bara en sak att göra!
Haffa Snaffa drar på sig ett par rejäla kängor av is, som smält sig alldeles för stora, och med kompassen i hand stegar han västerut.
15842 skutt och 5 rejäla kliv senare befinner han sig vid sitt mål: klimatkiosken, det enda ställe i fjällen där man kan ändra på vädret.
På varje sida av den fyrkantiga byggnaden finnns en lucka och en efter en öppnas de. Fem kostymer tittar ut och säger i kör: ”hejvilketväderhardutröttnatpå?”. I ett ord. På samma gång. Som om de vetat att Haffa Snaffa var på ingång.
Haffa Snaffa tittar dem i ärmarna, men tiger. Han vet att man i den här kiosken måste betala med ett löfte.
(Jens Lindgren, gäst i studion den 24 april, i samarbete med lyssnaren Harry)

Hur fortsätter berättelsen om Haffa Snaffa? Bör vi förbereda oss på en nakenchock?
Det vet bara du. Maila in några rader till haffa@sr.se senast på onsdag, så får nästa veckas gäst i programmet knyta an där du slutar.
Om ditt bidrag vinner, så får du bestämma sista låten i nästa veckas Haffa. Välj med omsorg, de sista tonerna sätter stämningen för hela helgen!