1 av 3
Lättsmält bostad
2 av 3
Flen i helgen?
3 av 3
Ett samtalsämne hos frisören

Sändningsdagbok 24 april

17.45 Lyssnaren Harry får sin önskelåt spelad sist i programmet som tack för bidraget till berättelsen om Haffa Snaffa. Harry vill att Jens ska väva in en kiosk i storyn om Haffa, stackaren vars snökläder och igloohem håller på att smälta undan.
Läs hela historien genom att klicka i högerspalten och påverka fortsättningen genom att skicka din idé till haffa@sr.se.

17.30 Jens (vars ”uppfödarnamn” är Malaxis) säger att han skulle kunna tänka sig att äta ett marsvin eller två. I vissa länder i Sydamerika är det vanligt med marsvin till middag. Grillkväll med Jens, någon?

17.20 Nej! Jag sa ”hamster” istället för ”marsvin”, vilket var precis det jag INTE skulle göra!
Men dagens gäst Jens Lindgren tröstar mig med att sammanblandningen inte är helt ovanligt.

16.45 Det händer mycket i länet i helgen! Hann du inte anteckna när jag räknade upp tipsen i etern, så kommer här lite info:
- I en av galleriorna här i Eskilstuna drar Sverigemästerskapen i karaoke igång på lördag.
- Thaifestival i Flen (Mellösagården) med thaimat, musik, uppvisningar och tävlingar.
- Kondisvandring i Gnesta= promenad+bakelser!
- Hojmarknad i Stallarholmens sporthall för alla mc-frälsta.

16.30 Bandet ”Rock n roll machine” bildades för att göra EN spelning. Det misslyckades de totalt med. De kunde inte begränsa sig!
Istället började de kompa många stora svenska artister, Ted Gärdestad för att nämna en.
Det har varit tyst om ”Rock n roll machine” i ungefär ett decennium, men nu ska de återförenas.
På valborg kliver bandet upp på scen igen, berättar basisten Peter Maier på telefon. Men de kommer inte att spela ”Vintern rasar”...

16.15 Minna Jonssons kunder pratar om sitt privatliv hos frissan. Lyssna på hela intervjun med Minna i Oxelösund genom att klicka på ”frisörkorren” i högerspalten.

16.00 Det märks att det är fredag på de sörmländska vägarna. Många är ute och kör just nu. Några kör av vägen. Var rädda om varandra i trafiken!

14.00 Jag får inte blanda ihop marsvin med hamstrar i dagens sändning, Jag får inte ...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".