Saharaäventyr slutade med hot om fängelse i Tunisen

Fredag 18 juni

Äventyraren Christian Bodegren från Marmorbyn utanför Katrineholm skulle korsa Sahara på dromedar. Hans resa slutade i Tunisien där han riskerade att hamna i fängelse. Han stoppades på flygplatsen på väg hem till Sverige. Anledningen var att han hade sålt sina dromedarer i landet vilket inte var tillåtet. Eftersom han hade tagit in dem i Tunisien skulle han enligt reglerna även tagit ut dem därifrån. Något som Christian inte kände till och inte heller kunde göra eftersom gränserna mot grannländerna var stängda på grund av oroligheter i området. I dagens Haffa berättade Christian för första gången i media om beslagtagna biljetter, rättegång och hot om fängelse.

Du kan också höra mer om Christian äventyr i Sahara längre ner på sidan. Pia Lindhe Rudolf har tidigare gjort en intervju med honom när han var på plats i Tunisien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista