Livet är en fest

Nationalteatern en aldrig tystnande fest
15 min

Haffa är tillbaka från sommarlovet. Vi ser fram emot en höst fylld av möten och härliga människor i radio på fredagseftermiddagarna. Säsongspremiären tillbringade vi med herrarna som sedan 70-talet hävdat att livet är en fest.

Det började för si så där 45 år sedan, 67-68 nån gång. Många studenter i Lund sökte sig till Lilla teatern. De hade ett brinnande intresse för teater och en del av dem gick kurser i filmvetenskap och liknande. Det var där och då historien om Nationalteatern började. Sedan gav de oss teater och musik i decennier. Teatern har slocknat men musiken lever vidare.

Nationalteatern är nu aktuella med ett besök i Eskilstuna och Haffa hittade sångaren Mattias Hellberg och basisten Nikke Ström på var sitt fordon på väg mot Kristianstad där kvällens spelning ska vara. Hör Pia Lindhe Rudolfs möte med dem och låt dig svepas med i en musikhistoria som tar färden genom 70-talet fram till idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".