1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2

Bangura avgjorde för Elfsborg

Djurgården dominerade matchen på nya Stockholmsarenan men Elfsborg avgjorde i den 90:e minuten när han satte 2-1 till gästerna.

Radiosportens Dag Malmqvist utser lagens lirare:
Djurgården: Erton Fejzullahu
Elfsborg: Stefan Ishizaki

Det var en tempofylld första halvlek på nya Stockholmsarenan. Djurgården började starkt och hade både en nick i stolpen och ett mål från Prijovic bortdömt för offside.

Men det var sedan Elfsborg som tog ledningen efter 30 minuter när Stefan Ishizaki hann upp en boll precis innan kortlinjen och slog ett inlägg som dansken Mikkel Beckmann satte i nättaket. Både djurgårdsspelarna och publiken var irriterade då de menade att bållen var ute när Ishizaki slog in den.

– Hela bollen måste vara ute, sa Radiosportens referent Dag Malmqvist på plats.

Djurgårdens nyförvärv Prijovic visade sig hela tiden farlig för Djurgården men han fick inte till avsluten. Emil Bergström däremot lyckades till slut sätta kvitteringen för Djurgården på Andreas Johanssons frispark. Han höll sig framme vid den bortre stolpen och nickade in 1-1.

Djurgården tryckte på efter sin kvittering men efter att Mohamed Bangura ko0mmit in för Elfsborg närmade sig gästerna ett ledningsmål. I den 90:e minuten kom det efter ett inlägg från Ishizaki som Bangura satte pannan på.

– Djurgården dominerade spelet men Elfsborg var vassaren, sa referent Dag Malmqvist efter matchen.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista