foto:Henning Sandström
tisdag 19 april 2011

Fanatiska flugfiskare

Leif Milling
11 min

Programmet handlade mycket om flugfiske. Leif Milling, fotograf och flugfiske entusiast kom och berättade om sin nya bok och om vad det är som är din fina med flugfiske.

Över en och halv miljon svenskar fiskar på sin fritid och intresset har de senaste åren ökat stort hos kvinnor - mer än var tredje fritidsfiskare är kvinna.

Att fiska är en av landets vanligaste fritidsaktiviteter. Enligt en undersökning från 2007 fiskar en och en halv miljon svenskar på sin fritid och de spenderar uppskattningsvis 1,7 miljarder kronor på sin hobby, främst för utrustning och båtplatser.

Det stora intresset har också skapat en guldkantad nisch för företagare som kan erbjuda fiskeresor och upplevelseturism. Allt från hummersafari på Västkusten till spännande helikopterflyg till avlägsna fjällsjöar erbjuds.

-Det finns ungefär 2 500 företag som sysslar med fisketurism. Vi räknar med att de omsätter ungefär en miljard kronor om året,

Till det kommer också de 485 miljoner kronor som utländska fisketurister årligen beräknas lägga på sina besök vid svenska fiskevatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".