Fredag 13 maj 2011

Fredagsmys och skitprat i Ordalaget

25 min

Idag blir det en K-märkning och flera ordfästningar i Ordalaget, då vi också antar att sång av Placido(Placebo) Domingo kan vara bra hälsan.

Vi talar en del om odödliga citat med anledning av några rader av Shakespeare och övergår raskt till till att K-märka ordet "lystmäte" på uppmaning av Göran.

Med anledning av förra veckans resonemang om man ska använda orden, låt, sång eller melodi, föreslår Tobias kort och gott "bit". Man lyssnar på en bra bit, helt enkelt. Ett ord som inte används i radio så ofta nuförtiden.
Signaturen "irriterad ordklyvare i Söråker" påpekar att ordet "personal" används felaktigt:"Vi var bara två personal", i betydelsen två personer. En personal består ju av en grupp anställda.
Förra veckan uttalades orden "kraniosakral terapi", idag förmedlas några ord om vad det hela handlar om, liksom några synpunkter på denna behandlingsmetod.

Christina Kjellsson fick 3.780.000 träffar på Google när hon skrev in ordet "klockrent" och "klockars" - båda går till ordfästning, liksom "fredagsmys".

Lars T.Johansson
är en vän av skitpratet i positiv bemärkelse, den vardagliga och lättsamma konversationen. Samtidigt vill han rensa bland plattityder som " ha en bra dag" och "tack för att du finns" och avrundar med en begäran att ordet "i-landsproblem" ska ordfästas, vilket bifalles.
Förr i tiden kopplade man av, slappade, satt och degade. Numera "softar" och "chillar" man, konstaterar Stefan Hanberg, vilket leder till ett kortare resonemang.