tisdag 18 oktober 2011

Alla har en åsikt om Britney

13 min

Hon är kvinnan som alla har en åsikt om.

Britney Spears, den popkulturella ikonen med ett pärlband av hits bakom sig i karriären. Men också ett berg- och dalbane-liknande privatliv. Hon gästade nyligen Stockholm och självklart hade P4 Jämtland medarbetare på plats.

Jimmy Halvarsson, P4 Jämtlands egen Britney-expert tycker att Britney är fascinerande. Just för att alla känner så starkt för henne. Både kärlek och hat.

Jimmy berättar vad han tyckte om Britneys show på Globen men ger oss också sina tankar om fenomenet Britney Spears. Artisten som år efter år trollbinder en hel värld.

-Efter 2004 har Britney själv varit väldigt inblandad i låtskrivandet, vilket hon inte var från början, säger Jimmy som upptäckte henne för några år sedan.

-Hon blev riktigt intressant för media i februari 2007 när hon rakade av sig håret under en livskris där hon bland annat var inblandad i en svår vårdnadstvist. Då förändrades bilden från en starkt sexualiserad kvinna - kombinationen av oskyldig flicka och sexbomb och sen hände det här. Då plötsligt började många hata Britney, den fallna kvinnan som inte längre svarade mot den bild människor förväntade sej av henne, säger Jimmy Halvarsson.

Drygt 41 miljoner människor har sett det berömda Youtube-klippet där en av Britneys mer fanatiska fans gråtande ber media: "-LEAVE BRITNEY ALONE!"

Konserten i Globen var extra allt, intygade en nöjd Jimmy Halvarsson:

-Scenografin var inte av denna världen, skärmar överallt, rök, laser och på slutet gled hon in över publiken iförd änglavingar medan det regnade gnistor i luften och sköts fyrverkerier! Det var bacon, ost OCH hollandaisesås i ett, kan man säga.