Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuell och underhållande förmiddag med gäster och mycket samspel med publiken.
Torsdag 27 oktober 2011

Skivor på jobbet hos Landstingets Folkhälsocentrum.

Publicerat torsdag 27 oktober 2011 kl 12.51

I dag möter vi de som jobbar med ett övergripande mål för att få länets innevånare att må bättre.

Om folkhälsocentrum

Inriktning för Folkhälsocentrum i Jämtlands läns landsting
Det yttersta målet med vårt arbete är att bidra till en God hälsa och positiv livsmiljö för alla medborgare. Styrande för vårt arbete är  de nationella folkhälsomålen och preciseras i gällande folkhälso- och landstingsplaner.

Uppdragsbeskrvning:

  • Ansvarar för att informera, utbilda, implementera samt i övrigt stödja primär- och länssjukvård i det sjukdomsförebyggande arbetet
  • Synliggör befolkningens hälsosituation samt identifiera framgångsfaktorer för att bidra till god hälsa (Hälsodata: HPLV, Hälsosamtal i skolan samt ev ytterligare)
  • Bidrar till ökade förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för alla, bland annat genom att skapa förutsättningar för kommuner, frivilligorganisationer, företag m fl att delta i arbetet (t ex genom samverkan i behovsanalyser, konkret stöd utifrån åtgärder från Folkhälsopolicyn mm)
  • Sprider kunskap om samt stimulerar  medborgare så att de av egen kraft utvecklar "friskfaktorer".

Vad kan det betyda just för dig?
Det betyder att du genom oss eller våra samverkanspartners kan få information, stöd och råd när du, för din egen eller andras skull, vill bidra till ökad hälsa. Vi arbetar tillsammans med kommuner, frivilligorganisationer och företag för att göra det enklare att utveckla "friskfaktorer".

Fakta hämtat från Landstingets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".