tisdag 13 december 2011

Många gillar Östersunds julrondeller

3:38 min

De vackra juldekorationerna i några av Östersunds rondeller väcker uppmärksamhet. Nicole Lindsjö på Östersunds kommuns trafik- och parkavdelning berättar hur tomteverkstaden på avdelningen har tänkt:

-Den här tiden på året är det trevligt med lite ljus i rondellerna eftersom många ser det, så parkpersonalen har årlig tomteverkstad med att sätta ut ljus och så där. Man kan hitta på nästan vad man vill, men det gäller att komma ihåg att det är en trafikmiljö så man bör undvika blinkande ljus till exempel, berättar Nicole.

Många reaktioner har kommit in från kommunmedborgarna:

-Kan ni inte ha i den eller den rondellen, ringer dom och säger. Det finns önskemål från många att vi ska utvidga det här, säger Nicole.

Nicole tipsar den som är sugen på en rondellgallerirunda att åka till Fagerbacken och tittar på den fina stora granen i den rondellen, sen är det också fint i rondellen vid Tjalmargatan med paket och granar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista