1 av 3
Bärbel Loose, textil nytänkare. Foto Ann-Louise Rönestål Ek/P4 Jämtland
2 av 3
Knapparna i Bärbel Looses helt re-designade kofta är gjorda av kapsyler från gamla läskburkar! Foto Ann-Louise Rönestål Ek
3 av 3
En vacker fågel sydd av en gammal t-shirt och ett armband som varit dragkedja i ett par jeans! Bärbel visar exempel på textilt återbruk.
Fredag 18 maj 2012

Klipp sönder och sy nytt!

14 min

 Bärbel Loose är utbildad sömmerska och den drivande kraften i Röda Korset Storsjökretsens Re-Designgrupp i Östersund. Tillsammans med andra frivilliga återanvänder hon kläder och saker som inte går att sälja i Kupan-butiken. Ett par sönderklippta jeans kan bli jättefina stolsdynor eller halsband, tipsar Bärbel. Nästa lördag öppnar Kupans nya stora butik i Östersund och då har Bärbels Re-Designgrupp ett eget hörn där man säljer sina helt unika alster.

Bärbel Loose ser fram emot att ge fler människor inspiration till att återbruka istället för att slänga. Bra för miljön, kreativt och ekonomiskt. Varje onsdag mellan klockan 13 och 16 träffas Re-Designgruppen under Bärbels ledning på Kupan för att skapa nya spännande kläder, smycken och väskor.

Just idag har Bärbel Loose på sig en redesignad kofta med knappar gjorda av kapsyler. Hennes armband har varit en dragkedja och av en trasig t-shirt har hon sytt en prydnadsfågel!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista