Ordalaget 1 juni

Gallimatias och kaffe med dopp

Idag förordar vi att begreppet kaffe med dopp behöver en renässans – och i samband med fikat kan det eventuellt bli lite struntprat och nonsens, dvs gallimatias.

Vi får veta att lol är en förkortning för laughing out loud, dvs skratta högt, det har Sonya skrivit till oss om. Hon håller sig a jour med moderna uttryck, eftersom hon har tonåringar i familjen.

På inrådan av Göran K-märker vi gallimatias och på eget initiativ skyddar vi också kaffe med dopp och bobin(en liten rulle för tex garn).

Bäg (illvillig, tjurig)är ett ord som Ewa sänt till oss, vilket leder Christina Kjellsson  in på en fundering kring hur bäg och bög uppstått, vi lägger också in ordet båg i resonemanget och uppmanar våra lyssnare att hjälpa oss med ursprunget till dessa tre ord. Kan de rentav vara besläktade ?

Lars T. Johansson går till attack mot uttrycket tack som fan, och vill ordfästa detsamma. Ordalagets övriga två ledamöter tillstyrker förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista