Vi vill att folk ska börja äta med hjärnan, säger vinkännaren Jens Dolk och kocken Tommy Myllymäki Foto:Anneli Johansson
Onsdag 25 juli 2012

Flötgröt är stjärnkocken Myllymäkis favorit

6:07 min

Denna vecka är den jämtländska maten i extra fokus.
Programpunkten Mitt kök sänder i TV4 Nyhetsmorgon från olika platser i länet. Det är stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk som guidar oss runt  bland de jämtländska specialiteérna.
Jämtarna är väldigt stolta över maten och kan mycket om den lokala maten, säger Jens Dolk.
Stjärnkocken Tommy Myllymäki hävdar att jämtarna även är köpstarka av den lokala maten, vilket inte är så vanligt i övriga landet.


Vinkännaren Jens Dolk berättar om hans dröm om att få prata om svensk mat och dryck som nu resulterat i ett projekt.
- Vi vill att folk ska börja äta med hjärnan också, tillägger Jens Dolk.
Tommy Myllymäki vann tävlingen årets kock 2007 och är just nu med i projektet: Mitt kök.
Förutom att sända direkt i TV 4 från jämtland denna vecka  så har de en mobil restaurang med sig under denna sommarturne och håller i seminarier. 

Tommy Myllymäki har fått upp ögonen för en riktig jämtländsk specialité, nämligen; Flötgröt.
Vinkännaren Jens Dolk är mycket imponerad över den stora osttillverkningen i länet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista