Om Karin Lönnå

Jag heter Karin Lönnå och har jobbat på Sveriges Radio sen 2002,  som producent för P3 Live. Basen är Sundsvall och sen 2007 är jag även programledare i P4 Västernorrland och frilansar som musikskribent. Musik och sångröster har varit en del av mitt liv sen jag var pytteliten. Först via pappa och mamma i kören. Senare som publik på jazzklubbar, i det egna popbandet och bland svettiga rockers. Körsången har alltid funnits där parallellt med allt det andra. Och röster fascinerar mig fortfarande.

En av rösterna som ofta hördes på hög volym under min uppväxt var just Barbra Streisands. Jag glömmer aldrig när jag satt på golvet i mammas ateljé med något av skivomslagen i handen, Barbras otroliga röst i öronen och tårarna rinnande ner för kinderna. Hon är en av musikvärldens mest framgångsrika kvinnor och starkast lysande stjärnor. Att få ägna en hel timme åt henne är lite av ett drömuppdrag för mig

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".