Om Maths

Jag heter Maths Broborg och jobbar som producent och projektledare på Sveriges Radios musikredaktion SR Musik. Sedan slutet av 80-talet har jag producerat mängder av musikprogram och musikevenemang för Sveriges Radios räkning.

Som producent har jag gjort specialprogram och inslag om artister och musikhändelser, spelat in konserter för sändningar i P3 Live, skapat och ansvarat för musikevenemanget P3 Popstad m m. Som projektledare har jag bl a ansvarat för musikprisgalan P3 Guld, P2:s elektronikafestival Art’s Birthday, musikfestivalsändningar över hela landet och turnerande listprogrammet Sommartoppen i P3.

T.Rex, The Sweet och David Bowie var bland de första artister jag köpte skivor med. Det var framför allt singlar, som Telegram Sam med T.Rex och Wig-Wam Bam med The Sweet. Album som Billion Dollar Babies med Alice Cooper och The Rise And Fall Of Ziggy Stardust & The Spiders From Mars med David Bowie snurrade också flitigt på skivtallriken. De var alla delar av min introduktion till glamrocken. 1972 var jag tolv år, i helt rätt målgrupp och fullständigt uppslukad av glamrock.

Med familjens bandspelare i högsta hugg spelade jag också in radioprogram som Tio i topp och Kvällstoppen, på jakt efter nya låtar. Och mitt intresse för musik har sedan bara fortsatt att växa, både privat och i jobbet - som lyssnare, skivköpare, musikant och radioproducent. Musik är det roligaste som finns!

Glamrocken var en extra rolig och färgsprakande period med en hel del fantastiska låtar och artister. Till en början var den i hög grad en tonårsrörelse och med det lite av en smakmässig reaktion mot vad äldre rocklyssnare (och föräldrar) gillade. Glamgenren var också stilmässigt förgrenad, förändrades snabbt och sökte sig nya vägar och uttryck. Blomningen var kort och intensiv.

I programmet Glam rör vi oss åren 1971-75, med fokus 1972-74.  Det blir musik med artister som T.Rex, David Bowie, The Sweet, Elton John, Slade, Alice Cooper, Sparks, Mott The Hoople, Roxy Music och andra stilbildare och förgrundsgestalter. Vi rör oss i en tid av plåtåskor, svåremotståndliga riff och glittrande popstjärnor.

Mycket nöje!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".