1 av 2
2 av 2

Några tips:

Album:

Remember Cat Stevens – The ultimate collection”.
Bra samling för dig som vill ha en övergripande bild av Cat Stevens eller för dig som slarvat bort eller spelat sönder originalplattorna.

Tea for the Tillerman”.
”Father and son” ”Wild world” ”Sad Lisa”. Ja, allt är bra på den här legendariska plattan från 1970.

Teaser and the Firecat
En fantastisk uppföljare med tio oförglömliga sånger. Här finns några av Stevens allra största låtar som ”Moonshadow”, ”Morning has broken” och ”Peace train”.

Catch bull at four
Ännu ett helgjutet album som i många stycken präglas av Stevens grekiska påbrå. Här finns bl a en av hans mest glada och positiva låtar, ”Can´t keep it in”.

An other cup
Yusuf Islam börjar göra låtar igen efter alla år. Albumet kom 2006 och innebar en hett efterlängtad comeback. Även om den inte är i klass med mästerverken från tidigt 70-tal så innehåller den ett flertal riktigt fina sånger.


DVD:

Cat Stevens ”Majikat – Earth Tour 1976
Inspelad vid olika framträdanden i USA. Det var en ambitiös turné med specialdesignad scen, trollkarlar och filmprojektioner.

”Cat Stevens – Tea for the Tillerman Live
Filmad studiokonsert 1971 i Los Angeles. Bristfälligt ljud. Bristfälligt filmat. Men ändå underbart nostalgiskt och roligt att se. Helt akustiskt framförs låtarna från plattan utan omsvep och krusiduller.

YouTube:

Här finns ett flertal intervjuer med Cat Stevens / Yusuf Islam samt en välgjord dokumentär; ”Yusuf: The artist formerly known as Cat Stevens” för BBC 1 programmet ”Imagine”.

Låtar finns det hur många som helst. Inte minst ”Peace train” som finns i ett antal olika inspelningar och som blivit något av Cat Stevens signaturmelodi.
Leta annars efter inspelningar från earth tour 1976. Makalös energi.

Hemsida:

www.catstevens.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista