1 av 2
2 av 2

”Dom där rösterna dårå”. Pontus Enhörning om kvinnliga röster som har fått hans mark att skaka. Del 1 av 2.

Vi når musiken lätt idag. Det låter, om man själv vill. Musiken finns i din mobil, i din dator, i radion, i bilen, ute på stan. Om man vill kan man mer eller mindre ständigt befinna sig i ett moln av toner, men hur mycket av det hela lyssnar vi på egentligen?

Så säger dom kritiska rösterna, men jag säger, vi hör det vi vill höra. Det finns musik som pågår, när vi gör något annat, det finns musik som vi hör, men inte lyssnar på och det finns musik som berör dig. För det finns inte bara en sorts musik, alla har olika musik för olika tillfällen och det finns inte bara den där musiken som pågår, med ett hi-hat läte, i bakgrunden. Det finns också musik som talar till dig, direkt till bara dig. Musik som suger in dig, som i en virvelström, även om du kämpar mot. Som får dig att stanna upp och sakta bara sjunka in, rakt in i själva låten. Musik som tar med dig på din egen resa och som stärker eller stjälper, river upp eller plåstrar om, eller bara fyller dig med ett leende. I ”Dom där rösterna, dåra” har jag - Pontus Enhörning - samlat några av dom där rösterna och låtarna, som får min värld att skaka eller stanna upp, musik som gör min värld lite bättre.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".