1 av 2
Metropol 1982 - Niklas Levy & Ingvar Storm. Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Skivomslag till CD´n Metropol. Foto;: Sony

Metropol i backspegeln - musik och minnen från 80-talet med Niklas Levy & Ingvar Storm. Vinylskivor, Pac Man, lakritspuck och Culture Club

En serie om två program kring det legendariska radioprogrammet Metropol som sändes i P3 på fredagskvällarna under 1980-talet och som för många blev synonymt med helg och ledighet. Somliga gick till och med så långt att de kallade programmets signatur för tidens helgmålsringning.

Nu tar programledarna Niklas Levy och Ingvar Storm en titt i backspegeln och funderar över en ”epok” i radion; hur programmet blev till och hur det präglades av sin samtid. Det blir minnesglimtar ur Metropol och resonemang om 80-talet; vilka är skillnaderna mot idag? Finns det likheter? Självfallet kryddas alltihop av en mängd låtar som präglade tiden och programmet. Nu i december är det 20 år sedan det allra sista programmet sändes. ”Nära i tiden – ändå så väldigt länge sedan”, säger de båda programledarna som utlovar två fullspäckade ”jubileumsprogram”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista