Victor och Natten och Carolina Norén
Victor och Natten och Carolina Norén Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Victor och Natten tävlar med en låt om att vara löjligt nykär

Victor och Natten om hur han hamnade i Melodifestivalen
4:28 min

Victor och Natten tävlar i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö. Artistnamnet är ett soloprojekt där Victor lagt till "natten" för att han vill hedra sin döda pappa. 

Tävlingslåten som heter "100%" är skriven av Dag Lundberg, Melker och Jesper Lundh. Under artistnamnet Victor Jr. Morsing släppte han tidigare sin debutsingel "Svartsjuk" år 2014.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Victor också om låten han släppte 2015 som sålde guld.

Lyssna på intervjun med Victor här om hur han hamnade i Melodifestivalen!


I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den andra deltävlingen från Malmö.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".