Krista Siegfrids och Carolina Norén
Krista Siegfrids och Carolina Norén Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Krista Siegfrids tävlar med sin första låt på svenska

Krista Siegfrids om första låten hon skrivit på svenska
3:59 min

Finlandssvenska Krista Siegfrids tävlade för Finland i Eurovision år 2013 i just Malmö. Nu återvänder hon till brottplatsen i deltävling nummer två och tycker att det ska bli spännande att tävla på samma scen som artister hon lyssnat på som till exempel Patrik Isaksson

Hennes bidrag handlar om när man är nyförälskad och den heter "Faller". Det är första gången hon skriver en låt på det svenska språket.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Krista om sina drömmar att bli stor artist i Sverige.

Lyssna på intervjun med Krista om att hon tror att de tycker det är kul i Finland att hon tävlar för Sverige!

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den andra deltävlingen från Malmö.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".