Wiktoria
Wiktoria Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Wiktoria lämnade Borås och flyttade till Stockholm för att försöka leva på sin musik

4:15 min

Det är debut i festivalen för 19-åriga Boråstjejen Wiktoria som kommer att tävla i Malmö. Wiktorias dröm är att kunna leva på musiken.

Hennes bidrag heter "Save Me". Det är en stark, känslosam och fartig låt. Den har skrivits av Jens Siverstedt, Jonas Wallin och Lauren Dyson.  

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Wiktoria om sin medverkan i Melodifestivalen.

Lyssna på intervjun med Wiktoria här varför hon satsar helhjärtat på musiken!

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den andra deltävlingen från Malmö.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista