Swingfly och Helena Gutarra
Swingfly och Helena Gutarra Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Swingfly och Helena Gutarra tävlar med en låt av Jocke Åhlund och Andreas Kleerup

4:55 min

Swingfly är tillbaka och det har han faktiskt sig själv att tacka för. I fjol klagade han nämligen på startfältet vilket fick Christer Björkman att höra av sig att svara med att ge honom en plats i tävlingen med kommentaren: Men gör det bättre själv då!

Låten heter "You Carved Your Name" och låten har skrivits av Jocke Åhlund och Andreas Kleerup.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio hörs Swingfly berätta om hans missnöje över förra årets bidrag till Melodifestivalen och antar utmaningen att bidra med nåt bättre.

Lyssna på intervjun med Swingfly och Helena Gutarra som berättar varför de ställer upp i Melodifestivalen! 

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den tredje deltävlingen från Norrköping.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista