SMILO
SMILO Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

SMILO fick en plats i Melodifestivalen via Svensktoppen Nästa och berättar vad som hänt sen dess

Smilo: Därför har vi bytt namn tre gånger på ett halvår
5:00 min

Handplockade från Svensktoppen debuterar de nu i Melodifestivalen 2016. Trion SMILO har bytt namn tre gånger men alltid hållit sig till leendet. SMILO tävlar i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2016 med låten "Weight Of The World".

Låten är skriven av Arvid Ångström, Dennis Babic, Oscar Berglund Juhola, Anton Göransson och Robin Danielsson. De fick fria händer att skriva vad de ville så länge de höll sig till det moderna soundet.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio summerar SMILO vad som har hänt sen de via Svensktoppen Nästa var de första som blev klara för att tävla år 2016.

Lyssna på intervjun med SMILO som beskriver sin musikstil och vad tropical house är för något! 

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den tredje deltävlingen från Norrköping.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".