Lisa Ajax
Lisa Ajax Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Lisa Ajax har ett bidrag som handlar om kärlek trots den mörka titeln

4:54 min

Lisa Ajax har vunnit Idol men svarar nej på när hon får frågan om hon är en tävlingsmänniska.

Låten Lisa tävlar med heter "My Heart Wants Me Dead" och är bland andra skriven av fjolårets vinnartrio i Eurovision: Joy och Linnea Deb samt Anton Hård af Segerstad. Nikki Flores och Sara Forsberg är också inblandad i låtskrivandet.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Lisa Ajax om sin mystiska melodifestivallåt men också om näthat och hur hon har lärt sig att handskas med det.

Lyssna på intervjun med Lisa Ajax där hon berättar att hon inte är någon tävlingsmänniska trots att hon ställt upp i flera olika sammanhang!

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den tredje deltävlingen från Norrköping.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista