Oscar Zia
Oscar Zia Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Oscar Zia började skriva på sin första egna låt nånsin i april förra året

4:56 min

Han älskar Melodifestivalen och han har varit med både som artist och låtskrivare. Den här gången slår han två flugor i en smäll och ställer upp med en låt som han skrivit själv.

"Det här är en låt som verkligen betyder fruktansvärt mycket för mig, det är en ballad, en väldigt stor arenaballad med en produktion som är väldigt mycket 2015". "Human" heter låten som Oscar Zia skrivit tillsammans med Victor Thell och Maria Smith.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Oscar Zia om när han skrev sin tävlingsballad under sin tonårsförvirring på studentrummet.

Lyssna på intervjun med Oscar Zia som berättar om balladen han tävlar med och som är den första låten han nånsin skrivit! 

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den tredje deltävlingen från Norrköping.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista