SMILO och Carolina Norén
SMILO och Carolina Norén inför deltävling 3 i Norrköping. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

SMILO har apptränat sina föräldrar och är smickrade över att kallas för lillebror till Avicii

3:12 min

Carolina Norén träffar SMILO några timmar före den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. De berättar hur appträningen gick till med föräldrarna inför kvällens röstning och hur de håller influensabacillerna borta.

SMILO blev direktkvalificerade till Melodifestivalen vid finalen i P4:s musiktävling Svensktoppen Nästa i september 2015.


I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar SMILO om Arvids dunderhonung som ska hålla sjukdom borta inför deltävlingen.

Lyssna på intervjun med SMILO där de beskriver sin show och vad bollar och ballonger fyller för funktion! 

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den tredje deltävlingen från Norrköping.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista