Eclipse
Eclipse Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Eclipse tävlar med melodiös hårdrockslåt där det handlar om att vara rastlös

4:15 min

Hårdrocksbandet Eclipse gör melodiös rock och bildades som grupp redan 1999. De släppte första skivan 2001 och gör nu debut i Melodifestivalen De består av Erik Mårtensson (sång/gitarr), Magnus Henriksson (gitarr), Magnus Ulfstedt (bas) och Philip Crusner (trummor).

Tävlingslåten "Runaways" handlar om att alltid vara på väg nånstans och var man än hamnar så vill man alltid vidare. De beskriver denna hårdrockslåt som att sångaren får tre minuters solo medans de andra får klämma in 15 minuters bas och trummor på lika lång tid.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Eclipse hur det kommer sig att hårdrocksband blir specialinbjudna till Melodifestivalen.

Lyssna på intervjun när Eclipse förklarar att de var först med att nyttja det här namnet och att alla andra har kopierat.

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den fjärde deltävlingen från Gävle.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista