Martin Stenmarck och Carolina Norén
Martin Stenmarck och Carolina Norén Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Martin Stenmarck sjunger på samma vis som han gjorde i tonåren

4:35 min

Martin Stenmarck ställer upp i festivalen med låten "Du Tar Mig Tillbaks". Trots titeln så handlar det inte om Melodifestivalen. "Jag är ju ingen tävlingskille men i det här fallet tror jag verkligen på den här låten".

Det här är tredje starten för Martin som vi senast såg i tävlingen när han blev utslagen i Andra Chansen mot Linus Svenning. Årets låt har han skrivit tillsammans med sin bror David Stenmarck.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Martin Stenmarck om texten till låten. Den handlar om livet och specialskriven till Martins röst.

Lyssna på intervjun med Martin Stenmarck där han berättar att han och brorsan som han skrivit låten ihop med är hårda mot varandra.

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den fjärde deltävlingen från Gävle.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista