Frans och Carolina Norén
Frans och Carolina Norén Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen 2016

Frans har aldrig vart i Gävle men har hört talas om att de har en sån bock

4:47 min

När Frans var sju år gammal skrev han en hyllningslåt till Zlatan. Nu har det gått snart tio år sedan dess och nu är det debut i Melodifestivalen. 

Han tävlar i Gävle med låten "If I Were Sorry". Den är skriven av honom själv ihop med Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar Frans om livet efter Zlatan-hitten och beskriver sin musikstil.

Lyssna på intervjun med Frans där man berättar hur han kombinerar musiken med skola och sin roll i ett fotbollslag!

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den fjärde deltävlingen från Gävle.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista