Vilken signatur gillar du?

Varje gång ett nytt program startas är det samma problem. Vilken signaturmelodi ska vi ta? Den måste ha rätt känsla, sätta sig i skallen, men inte vara förknippad för mycket med något annat.

Den bästa signatur jag hittat någon gång var den som vi hade till programmet Föräldrarna (numer nedlagt). Det var en bit från låten Time av det polska Kletzmerbandet Kroke, med en massa inlagda ljudeffekter som följde föräldralivet från vaggen till barnen flyttar hemifrån. Den låten skrev lyssnare om och gillade under programmets alla 3 år.

Men Klotets signaturmelodi tycker jag inte vi hittat ännu. Vi vill ha en låt på max 25 sekunder med ett tydligt slut som kan inleda programmet som en igenkänningssignal och ett sätt att skapa rätt känsla in i programmet. Den ska dessutom innehålla Vetenskapsradions kattuggla.
Om du inte gillar våra förslag här nere så kanske du har lust att göra en remix med ugglan och lägga i en kommentar med en länk till ditt signaturförslag? Berätta i så fall från vilken skiva/artist/låt musiken är tagen eftersom vi måste hitta alla uppgifter på låten om vi ska kunna betala STIM varje gång signaturen sänds i FM.

Tack för hjälpen/Johan BergendorffGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".