Bråda dagar på redaktionen

Tillbaka efter helgerna undrar jag om flera av kollegorna aldrig lämnat huset sedan jag såg dem sist i december. Malin Olofsson och Gustaf Klarin tex har redan börjat pytsa ut sin rejäla granskning av handeln med utsläppsrätter.

Lyssna tex på Gustafs Vetandets värld idag omsom tvingat tusentals kineser att flytta när deras byar dränks under de nya dammarna - som en följd av att EU satsar på att finansiera förnyelsebar energiproduktion i utvecklingsländerna istället för att minska koldioxidutsläppen här hemma. Kan man kalla det också för en ny form av kolonialism? Det är i alla fall precis vad folk på
 säger när vi för på tal de rika länder som köper jordbruksmark av fattiga för att säkra framtidens livsmedelsbehov. Malin är i full fart med research för reportaget om landgrabbing som kommer att sändas i premiärprogrammet - om precis en vecka! Tipsa gärna om vinklar/ personer du känner till. Hittills har vi (nästan) bara tänkt blogg och är glada över att diskussionerna börjat snurra igång. Nu gäller det att tänka radioform också. Hur långa får reportagen vara? Hur många olika ämnen ska vi behandla per gång? Skall vi ha inbjudna gäster? Sönda direkt eller banda? Ochblir det - har du också tyckt till? Här är bråda och roliga dagar nu på redaktionen. Ta chansen och var med och sätt Klotet i rullning!

Marie-Louise K

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".