Kreativa dagar på redaktionen

Dags att gå hem efter ännu en kreativ dag med Klotet-gänget. Kul att se att det ramlar in nya kommentarer på bloggen hela tiden! Med tips önskemål och frågor.

Läs till exempelintressanta inlägg om befolkningsfrågan. ” Skulle vi ha så stora miljöproblem (inte bara klimatpåverkan!!!) som vi har idag om vi vore färre människor på jorden eller hade vi bara smutsat ned ännu mer per person?” funderar han bland annat.

Vi väntar in ett reportage från vår korrespondentom hur Kina planerar för matbrist i framtiden genom att köpa jordbruksmark i andra länder. Intervjuerna är gjorda - liksom inhämtande av ljud från marknad i Peking. Hoppas ha det i datorn i morgon bitti. Och så har jag och Malin pratat fram formen för reportaget om landgrabbing. Helt nytt fenomen för mig. Spännande - och skrämmande. Nu skall jag gå hem med”Svart Jord” med underrubriken ” Kommer jordbruket att leverera vårt dagliga bröd när oljan sinar?” Han kommer också till studion i premiärprogrammet - som äntligen ! skall bli av. På onsdag rullar vi igång.

Marie-Louise K

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".