Klotet-premiär i radio i morgon!

Nu rullar Klotet igång - lyssna på slutresultatet i morgon kl 13.20...

Nu väntar vi på premiären!

I morgon är det dags för P1:s nya miljöprogram Klotet! Redaktionen har jobbat hårt med blogg och programmakande. Att jobba som Johan, Marie-Louise och Malin har gjort till detta program är nyskapande och annorlunda. Istället för att presentera färdig journalistik för lyssnarna, kan ni som följer bloggen, medskapa programmet och bli en betydelsefull del av resultatet.

Att en del av makten över det offentliga samtalet håller på att förflyttas är detta ett exempel på. Är det en god utveckling? Blir journalistiken bättre när fler får inflytande över den?

Det tror jag. Att stöta argument och bryta åsikter, hitta nya fakta i ett samspråk med välinformerade lyssnare, innan vi presenterar slutprodukten, radioprogrammet Klotet, måste rimligtvis göra journalistiken mer fullödig. Det är en form av experiment, där erfarna radiomakare bjuder upp lyssnarna till deltagande.

Nu rullar Klotet - var med och spela!

Per Hylén
Chef vetenskapsradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".