Klotets Marie-Louise Kristola sänder från energitinget

Bloggstafett om smartaste energilösningarna!

Hej hallå. Så var vi tillbaka på redaktionen igen. Inspirerade efter en dag med forskare, politiker, och näringslivsföreträdare som verkade överens om att kavla upp armarna och sätta igång med den stora, tunga uppgiften att svänga av från fossilenergisamhället mot ett grönare dito. Så låter det i alla fall när de talar, hur det sen blir i verkligheten återstår att se. Thomas Kåberger, generaldirektör på Statens energimyndighet som inledningstalade, sa i alla fall att han aldrig tidigare hört representanter från de olika områdena vara så överens om vad som måste göras.

Kåberger var även med i vår sändning sedan, tillsammans med Peter Nygårds från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Christian Azar, professor i hållbara energi- och materialsystem på Chalmers. Tyvärr glömde vi fota samlingen för bloggen men du kan höra vad de tyckte var viktigast att göra här till vänster. Och Klotet fortsätter diskussionen om vilka som är de smartaste energilösningarna för ett framtida fossilfritt samhälle i en bloggstafett som börjar redan  i morgon!

Följande bloggare är inbjudna att dela med sig av sina visioner

Torsdag: 
 styrelsemedlem i Älvräddarna och debattör

Fredag:civilingenjör och teknikhistoriker

Måndag:journalist och debattör

Tisdag:
kemist och solcellsforskare

Det ska bli spännande att följa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".