Godnatt jord?

En miljard människor väntas släcka ljuset en timme under Earth Hour på lördag 28 mars. I Sverige infaller släckartimmen kl 20.30-21.30. Om det blir samma genomslag på elförbrukningen som när Lennart Hyland fick stora delar av svenska folket att släcka sina lampor 1973(?), återstår att se. Sveriges chefsförhandlare i klimatfrågor, som är på väg till toppmöte i Bonn, tycker i alla fall det är väldigt viktigt att många deltar i kampanjen.

Om du är nyfiken vad som är på gång i klimatförhandlingarna i Bonn i Tyskland som börjar på söndag så kan du lyssna på en . 
– Nu får vi färdiga texter om utsläppsminskningar att förhandla om och så får vi se vad USA har att komma med, berättar han bland annat. 

Mötet i Bonn är första gången sedan ministermötet i Poznan i december förra året som de globala klimatförhandlingarna återupptas, och det första av en lång rad förhandlingssessioner som avslutas i Köpenhamn i december. Vi kommer berätta mer om det här i Klotets radioversion på onsdag.

Till Earth Hour har tusentals städer i 85 länder hittills anslutit sig. Du kan kolla alla anmälda på . Hundratals kända landmärken världen över kommer att släckas – Pyramiderna i Giza, Eiffeltornet, Niagarafallen, Empire State Building, Colosseum, Operahuset i Sydney och Kristusstatyn i Rio till exempel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".