Vad Klotet har på gång i världen

Om du vill följa Klotets utsända reporter i Peru, Claes Andreasson, så har han en intressant på nätet. Claes håller på att ta reda på hur det gått efter de blodiga sammandrabbningarna i Bagua där indianer protesterade mot att utländska bolag ska kunna fritt exploatera Amazonas djungler. Dessutom följer han effekterna av en global uppvärmning i Peru med smältande glaciärer och hur peruanska och amerikanska forskare resonerar inför klimattoppmötet i Köpenhamn.

Så ska Sveriges Radios Rysslandskorrespondent Fredrik Wadström åka till sibiriska Jakutsk för att se hur den smältande tundran fått husen att luta och metanutsläppen att öka dramatiskt.

Och så är Sveriges Radios Brysselkorrespondent Stefan Winiger på väg till den belgiska staden Ghent för att höra hur alla kommunanställda och skolbarn trivs med att bara äta vegetariskt på torsdagar för klimatets skull.

Det ska verkligen bli spännande att höra deras rapporter i klotet och läsa på bloggen framöver. Har du något tips till dem så kommentera gärna här under.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista