1 av 2
Professor Johan Rockström och professor Björn-Ola Linnér var Klotets gäster i i Köpenhamn
2 av 2
Sveriges Radios team i det lilla SR-båset på COP15 Hanna Birath, Johan Bergendorff, ML Kristola, Malin Olofsson, Ingrid Gustafsson, Petter Ingman och Ulrika Lindqvist

Klotet i stormens öga på COP 15 - blir det något avtal på fredag ?

Vi har nyss avslutat vår sändning från Köpenhamn och skall strax ta tåget tillbaka hem.

Ämnet för dagen var gapet mellan vad vetenskapen säger är nödvändigt för klimatet och det förhandlare och politiker diskuterar och kommer att besluta här på klimatmötet. Hur stort är avståndet? Kommer vi att klara att hejda ökningarna av växthusgasutsläpp inom 5-10 år som Copenhagen Diagnosis säger att vi måste? Vad händer annars? Blir det något avtal för världsledarna att skriva under på fredag? Vad betyder det för processen att den danska ordföranden avgick idag och ersattes av statsminister Rasmussen? Håller förhandlingarna på att bryta ihop - eller är det en del av spelet? Och vad säger egentligen den samhällsvetenskapliga forskningen om hur ett bra klimatavtal skall konstrueras? Hör professor Johan Rockström, chef på Stockholm Environment Institute och professor Björn-Ola Linnér diskutera dessa och många andra frågor i dagens sändning från Köpenhamn här till vänster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista