Dags att skippa burgaren? Chatt om en köttfri dag/vecka.

Hur vore en köttfri dag i veckan för klimatets skull? Enligt FN:s beräkningar står mjölk- och köttproduktionen globalt sett för 18 procent av utsläppen av växthusgaser. I den belgiska staden Gent har man haft vegetariska torsdager sen i våras för skolbarn, studenter och kommunalanställda. Och i Sverige föreslås nu köttfria måndagar. Läs vad Christel Cederberg på SIK (Institutet för livsmedel och bioteknik) som forskat om mat och klimat i 15 år svarade Klotets lyssnare/läsare. 

Påpågår också en debatt kring vår köttkonsumtion. Fortsätt gärna debattera där efter vår chatts slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".