Ulrika Björkstén. Foto: Stina Gullander/ Sveriges Radio

Atomnotan: Vetenskapsredaktionen granskar kärnkraftens kostnader

3:17 min

Ulrika Björkstén, chef för Vetenskapsradion, berättar om redaktionens satsning på att granska kärnkraftens kostnader under rubriken Atomnotan.

– Just när det gäller kärnkraften cirklar det runt en massa olika uppfattningar om kostnader i debatten, där kärnkraftsförespråkare ställs mot kärnkraftsmotståndare..

Granskningen kommer att pågå under de närmaste veckorna, och dokumenteras löpande på vetenskapsradions webb. Och på twitter under rubriken #atomnotan

Ur P1 morgon: "Energisystemen är en grundbult i samhället. Samtidigt handlar det om väldigt stora tekniska system som är viktiga för oss alla, men kan vara väldigt svåra för icke experten att överblicka. Just när det gäller kärnkraften cirklar det runt en massa olika uppfattningar om kostnader i debatten, där kärnkraftsförespråkare ställs mot kärnkraftsmotståndare. Vi ser det som vår uppgift som vetenskapsjournalister att försöka gå till botten med det här och reda ut sakuppgifterna, rensa dem så gott det går från åsiktsdelen, och gå till faktan"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista