1 av 4
Elsie Johansson, Jonas Hassen Khemiri och Aase Berg
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Medverkande

Jag heter Aase Berg, är född 1967. Skriver mest poesi och essäer, senast en trilogi om mysteriet, glädjen och skräcken i att vara mamma (diktsamlingarna Forsla Fett, Uppland och Loss). Anna Karenina är både fascinerande och besvärlig. Synen på kärlek irriterar mig, och jag misstänker att det är precis just det som är författarens avsikt. 

Jag är Elsie Johansson, född 1931. Ursprung: arbetarklass. Författardebut 1979 med diktsamlingen Brorsan hade en vevgrammofon. Har skrivit ett femtontal verk, bl.a. Kvinnan som mötte en hund och Nancy-trilogin. Sin ensamma kropp kommer ut nu i juni. Anna Karenina, 1870-tal? En myllrande, målande skildring av ryskt överklassliv som bekräftar tesen: Människan är sig inte så olik.

Jonas Hassen Khemiri. Jag är nog mest romanförfattare (Ett öga rött och Montecore) och ibland dramatiker (Invasion! och kommande Fem gånger Gud). Inspireras just nu av folk som Junot Diaz, Juli Zeh och Richard Pryor. Är generellt skeptisk mot tjocka romaner berättade i trygg tredje person och känner mig nog lite förvånad över att jag trivs så bra i Tolstojs 1800-talsvärld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".