Medverkande i Bokcirkeln våren 2010

Åsa Linderborg, Carin Mannheimer och Jan Guillou läser och diskuterar Joyce Carol Oates Blonde tillsammans med programledaren Marie Lundström i Bokcirkeln under våren.

Jag heter Åsa Linderborg och är född i maj 1968. Jag har skrivit en doktorsavhandling om socialdemokratins auktoritära traditioner, en bok om min pappa och några politiska antologier. Jag har aldrig varit något fan av Joyce Carol Oates - hennes ordmassor ligger långt från mitt lite karga, ordknappa stilideal - men Blonde tycker jag om. Även om jag sitter med pennan och stryker långa haranger.

Åsa Linderborg

Jag heter Jan Guillou och är 66 år. Jag har skrivit fyrtioen böcker, hälften romaner, hälften non-fiction. Joyce Carol Oates är den mest tekniskt briljanta författare jag känner till, och det blev också första intrycket av Blonde.

Jan Guillou

Jag heter Carin Mannheimer och jag är sjuttiofem år. Jag arbetar som dramatiker och regissör sen sisådär 40 år tillbaka. Bland mina tvproduktioner finns Fosterbarn, Dela lika, Lära för livet, alla från 70-talet, Svenska Hjärtan från 80- och 90-talet och Solbacken,avd E ochFru Marianne från tjugohundratalet. 2008 hade jag premiär på scenpjäsen Sista Dansen på Göteborgs Stadsteater i egen regi. Den går fortfarande lite varstans. Och jag läser Blonde. En roman om en mytologisk kvinnogestalt. Skriven av en besatt, passionerad författare vars ord flödar utan begränsning. Det är bara att ge sig hän!

Carin Mannheimer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista