Bokcirkeln - i ständig kontakt med lyssnarna

Många hade hört av sig med synpunkter på Bokcirkeln: Blonde, och hade frågor inför Bokcirkeln: Jane Eyre. Här kan du läsa några av de brev som Bokcirkeln fick. Hör av dig du med!

Hej!

Tack för en bra bokcirkel, den deltagande trion kompletterade varandra mycket väl kring en intressant bok.

I sista chatten (med Jan Guillou) står det att ni önskar förslag på bokoch cirkeldeltagare, och även om detta svar kanske kommer sent så skickar jag det ändå.

Kerstin Ekman har skrivit två trilogier som jag är lite intresserad av, den ena heter "Vargskinnet" och finns ännu ute som pocket i bokhandeln, den andra heter "Kvinnorna och staden". Kanske finns det plats för någon av dessa triologier i en framtida bokcirkel?

Om inte annat skulle jag gärna höra Kerstin Ekman som deltagare i självabokcirkeln (kring någon annan bok, såklart).

Bengt-Inga

Hej!

Köpte Jane Eyre i pocket idag. Har ni ett lässchema för hur ni diskuterar boken i era program? Ska bli kul att äntligen läsa en av de engelska klassiker jag aldrig tidigare gett mig tid att läsa.

Hälsningar

Susanne Ottosson

Vill bara tacka för ett lysande program, där de tre vittra personerna Lindeborg, Mannheimer och Guillou, diskuterade boken "Blonde" av Joyce Carol Oates. Ett kul grepp som jag gärna skulle vilja höra en fortsättning på. Inte nödvändigtvis med samma personer. Kanske "vanliga" läsare? Jag hade i alla fall stor behållning av programmet och synpunkterna som kom där ur. Hoppas på en fortsättning.

Hälsningar

Kenneth Staaf

Följde med Blonde i våras och det var verkligen kul och intressant!

/mvh Rita Larsson

Jag är baske mig beroende av dessa genomljuvliga program!

Vänligt, Ka

Å, vilken lycka! Längtan i sig kan vara nog så fin... 1 november alltså. Ser verkligen framemot det.

Jag har "dessvärre" redan lyssnat igenom alla cirklar under sommaren, men kan gott tänka mig att reprislyssna på ffa Buddenbrooks, som följde med mig under en mycket splittrad vecka. Kräver alltså omlyssning!

Goda hälsningar, Ka

Hej! Jag tycker Eran bokcirkel är rolig och intressant att lyssna till. När Ni läste o diskuterade Blonde, höll jag på med en annan bok. Jag hade köpt boken men inte läst den. Nu läser jag Blonde, tycker den är mycket bra. Jag skulle önska att ni sammanställde frågorna, som ni diskuterade kring boken. Det hade varit kul att få göra en djupare analys av boken, inte bara läsa den som roman. Det gäller även alla böcker ni läser i bokcirkeln. Det vore perfekt att ha frågorna bredvid sig när man läser... ett sätt att vidga sitt läsande.

Tack för många bra lästips!

Med vänlig hälsning Berit Engström

Hej,

Jag har poddat mig igenom bokcirkeln Blonde under en kväll framför datorn. Det är så bra att jag blir tårögd. Så här vill jag verkligen bli introducerad till en bok. Samspelet mellan Carin Mannheimer, Jan Guillou och Åsa Lindeborg är så otroligt bra. Jag inser om inte annat vilka begåvade hantverkare de är, de kan verkligen dra ut något ur den här boken. Sedan är ju Marie Lundström helt fenomenal, kan hon alla fakta eller?

Nu till boken, den verkar ju storslagen, bara att börja läsa.

Jag hoppas att hur många som helst lyssnar på det här

Hälsningar/Philip Arnell

Hej!

Oh vad glad jag blev när jag såg att Jane Eyre blir nästa bok i cirkeln!

Det är rätt länge sedan jag läste den och har precis beställt den svenska översättningen, så att jag kan följa med helt. Att min egentliga läsesäsong börjar nu, samtidigt med tåg- och busspendlingen gör inte saken sämre!

Jag ser verkligen fram mot Jane Eyre; Blonde kändes väldigt seg och jag förstår nu varför den blev liggande halvläst förra gången. Dock är jag glad att ha läst den helt nu, slutet var ju fantastiskt!

Varma hälsningar

Kjerstin Th Åström

Susanne Ottosson

Ska bli kul att äntligen läsa en av de engelska klassiker jag aldrig tidigare gett mig tid att läsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.