Bokcirkeln, Lundströms bokradio. Marie Lundström, Håkan Nesser och Farnaz Arbabi, läser Älskaren av Marguerite Duras. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bokcirkeln läser Älskaren av Marguerite Duras

20 min

”Hon vet. Inför hans okunnighet vet hon plötsligt: hon ville ha honom redan på färjan. Hon vill ha
honom, alltsammans berodde enbart på henne.”

Det är en sexskandal! Berättelsen om en 15-årig, vit, fransk flickas erotiska relation med en ung, stormrik kines. Platsen är den tidigare franska kolonin Indokina. Värmen är tryckande. Följ med in i Margurite Duras suggestiva romanklassiker ”Älskaren”, i Lundströms Bokradios bokcirkel.

– Jag är spännande nog lite rädd för boken. Duras har en skoningslös blick på vår åtrå och det vi kallar kärlek. Jag gråter en massa medan jag läser - det är ohyggligt bra, säger programledaren Marie Lundström.

Läskamrater den här gången är, förutom Lundström själv då, den flerfaldigt prisbelönte författaren Håkan Nesser och dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, vars senaste uppsättning av pjäsen ”Jag ringer mina bröder” haft stor framgång.

Läsplan

I del 1 läser vi fram till pocketsidan 45.

I del 2 läser vi  fram till pocketsidan 83.

I del 3 läser vi ut hela boken.

Våra cirkeldeltagare är Farnaz Arbabi regissör och Håkan Nesser författare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista