1 av 2
Knattetimmen med Carolina Norén.Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR
2 av 2
Carolina Norén. Foto: Sveriges Radio

Carolina Norén - programledare för Knattetimmen i P4

Carolina Norén är tvåbarnsmamma till Olivia, sex år och Adela, två år. Carolina bor växelvis på sin gård i Roslagen och lägenheten på Södermalm i Stockholm. Ibland gör hon en avstickare till fäboden i Dalarna.

Livet på landet och i stan

-Jag tycker att det är viktigt att mina barn blir lika hemmastadda på landet som inne i stan.

Jag är själv en både och-människa som gillar att sitta och läsa Vogue i mina leriga gummistövlar på en bänk utanför ladugården, lika mycket som jag kan längta hem till vedspisen när jag är på någon glamourös melodifestivalfest.

Programledare och producent

Carolina, som också är programledare för och producent och programledare för , har hittills i radio jobbat mest med musik – och nöjesprogram.

Ser fram emot att få ta tag i barnfrågor

-Det ska verkligen bli kul. Vilket utmärkt sätt att kombinera nytta med nöje! Som förälder är jag oerhört frågvis, jag läser föräldratidningarnas frågespalter och är stamkund hos sjukvårdsrådgivningen – det här är programmet som jag själv vill lyssna på!

Att kombinera föräldraskap med ett tidskrävande jobb – så går det ihop

-Dels har jag haft förmånen att kunna jobba hemifrån en hel del, men jag har även haft med mina barn under många av mina melodifestivalresor.

Kulturkrock är bara förnamnet när man trillar in i en hotellobby med en baby under den ena armen och ett blöjpaket under den andra och den första person man träffar på är en välstajlad Christer Lindarw från After Dark...

Följer inte någon speciell uppfostringsprincip

-Nej, jag tycker att man ska använda sin intuition. Självklart är det viktigt med rutiner, bra matvanor etcetera.

Se till barnet först

-Om jag ska nämna något så tycker jag det viktigaste är att SE barnet och att ta det på allvar.

En god självkänsla och att vara självständig är egenskaper som jag hoppas kunna överföra på mina döttrar, avslutar Carolina Norén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".