Trött på köpefiskpinnar? Här är ett recept på en egen variant som dessutom är ekologisk. Foto: Arkivbild Scanpix
13 februari

Annettes ekologiska fiskpinnar

På begäran - här kommer en lyssnares brev/recept på ett fräschare alternativ till köpta fiskpinnar.

”Hej jag lyssnade precis på programmet och er kommentar om det onyttiga på fiskpinnarna. Vi äter bara ekologisk mat i vår familj och ekologiska fiskpinnar finns inte och skulle nog dessutom vara dyrt om det fanns."

Gör såhär:

  • Använd istället ekologisk miljömärkt frysta torskblock som bas.
  • Låt blocken halvtina, skär upp fiskblocken i "fiskpinnestora" bitar.
  • Doppar bitarna i uppvispat ägg och sedan i hemmagjord panering av ströbröd och salt.
  • Sedan lägger vi upp dem på en bakplåt med antingen baklplåtspapper i botten eller siliconbakunderlägg,  och sen in i frysen.
  • Låt bitarna styckfrysa, sen är det bara att packa ner i en påse, och superenkelt att sedan ta upp ur frysen o lägga i stekpannan.

Jättegott, inga konstgjorda tillsatser i paneringen och framför allt riktigt gott med en riktig fiskbit! Och MYCKET billigare än vanliga fiskpinnar!

Tar heller inte alls lång tid att fixa fiskpinnar så det räcker för flera månader framåt!

MVH Annette

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".