25 oktober

"Det enda han vill göra är att spela på datorn"

Trött mamma skriver:

Hej!
Det börjar bli dålig stämning mellan 10-årige sonen och mig. Det enda han vill göra är att spela på datorn och kolla olika saker som rör spel. Han spelar blandade spel och även Sims.

Det känns inte ok att han inte kan leka och blir sur om han inte får spela i många timmar. I går surade han och ville inte vara ute med en kompis för att han inte fick spela. Får han inte spela bänkar han sig framför tv:n.

Han går hem ofta med kompisar och spelar i flera timmar tills jag kommer hem. Vill inte vara ute och leka fast jag föreslår bra saker. Han kan om han vill vara väldigt påhittig att göra saker. Han går i läxfri skola och hinner det han ska i skolan så han behöver inte göra läxor hemma. Vad ska jag göra?

Malin och Louise tar sig an det här brevet på måndag den 25 oktober kl. 09.30-10.30 i P4 Radio Stockholm.

Har du frågor till Malin och Louise? Skriv till Knattetimmen på knattetimmen@sr.se och ställ din fråga eller ring direkt till sändningen 653 33 00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".