1 av 2
Johanna Zachhau. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 2

Johanna Zachhau - ser på den ljusa sidan

Johanna Zachhau är programledaren vid Anders Liljeqvists sida, eller sidekicken som man säger på radiospråk. Rolig och slagfärdig hjälper hon oss att se den ljusa sidan av saken. Eller den kanske inte fullt så väntade sidan av ett ämne. Johanna gick ut Akademi Båstads 2-åriga radioutbildning sommaren 2006. Webb-tv reporter och filmare har hon jobbat som, men hon har också hunnit med att göra programserien Hallongrotta åt P3 och göra radio på ett par kommersiella kanaler i Malmö.

Född i Helsingborg och uppvuxen i Ekeby men bor numera i Klippan. Nordvästskåningarna känner henne som krönikör i Helsingborgs Dagblad och Nordvästra Skånes tidningar sedan åtta år tillbaka. Hon har också varit webbtv-reporter på Sydsvenskan och TT. När hon inte sänder radio går hon gärna kurs eller två. Gärna i nått pyssligt ämne för händig som bara den är hon. Eller varför inte en hundkurs tillsammans med ögonstenen Rozz.

Johanna Zachhau

Ålder: 25
Bor: Klippan  
Familj: Sambon Daniel och en ullig hund som heter Rozz. Världens bästa mamma och pappa och två systrar
Fritidsintressen: Massor! Jag är sjukligt pysselintresserad, pysslar med allt! Tränar med hunden, skriva, träffa familj och vänner, inredning, design, gå på kurser av alla de slag....  Lyssnar helst på: Människor som har spännande, roliga, intressanta historier att berätta.
Äter helst: Allt som är gott
Drömmer om: En miljövänlig värld....
Det bästa med radio: Snabbast, enklast
Min bästa sida: Rolig
Min inte fullt så goda sida: Tålamod:Noll
Förvånar folk/okänd sida: Jag har körat till Nick Borgen....fast bara en enda gång....

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".